emmamama 2013.08.01. 16:34

Luxushiszti

...ezt is lehet mondani az alábbiakra. Mármint annak, aki nincs a helyünkben. Meg lehet azt is mondani, hogy na, a hp-nak nincs jobb dolga, mint megint azon nyígni,  hogy mennyi a légysz@r az ablakon. Rohadtsok, igen. Dehóttkomolyan, szívesen cserélek bárkivel, csak egy napig, könyörgöm, próbálja ki... Aki minimális igényességgel bír, az ebbe belezavarodik. Mint lassan mi is.

De azéris nyekergek itt, mert itt legalább megtehetem (ezazénblogomésaztírokbeleamitakarok blablabla). Legalább. Ha már a törvény szava nem ér semmit.  

Ennek az átok állapotnak, amiben élünk, már meg kellett volna szûnnie. De nem szûnt meg, sõt, a "helyzet fokozódik" (ugye, kedves Virág elvtárs ). Légy - az a jópofa zöld - a medencében, bent a hûtõben , sütõben , légysz@r a plafonon, a konyhabútoron, a padlón, a gyerekek játékain, az ajtónyitást hatszázszor meggondoljuk, a teraszra kiülést elfelejtettük, nem is tudom, minek van teraszunk egyáltalán, és büdös van, és alpári ordítozás van, és szalmabálák sorakoznak a hátsó kerítések mentén, többtíz méteren át, vagy 80 db, jajistenem, csak tûz ne legyen, mert nekünk és az egész utcának akkor annyi. Ja, tûzvédelmi szabályzat? Hogy nem lehetne 100 m-en belül? Hogy tûzcsap is kéne? Hát ki nem t.jja le?)

Jajhát, panaszkodtam már milliószor, és fogok is. És képeket is hoztam, bizony. És még fogok is. Tudom, sokan olvassák a blogomat a faluból, és így lehet min csámcsogni, hogy mennyidemennyi bajuk van az "úrinegyedben" (bizonyám! Aszondják, ez az. ) lakóknak. De mostmár marhára - haha - elegem van.

Ni, egy gyöngyszem. Az ablakokat (kétszárnyasok, egy franciaablak és 2 teraszajtó, szóvel nem kis felületek) kereken 1 héttel ezelõtt pucoltam meg. És lõn:

A beton is olyan természetesen. Mindegy már, fehér-e a felület, avagy sem...

Na, és ez is valami gyönyörû:

De persze ilyen mind. És az üveg is. Behúzom a függönyöket, hogy ne is lássam, hisz már közvetlenül a tisztítás után mennek rá és ürítenek ezek a dögök. Ha tudom, hogy jön hozzánk valaki, akár csak az öcsém, vagy más közeli családtag is, az az elsõ, hogy megyek légysz@rt vakarni, hogy ne hányja el magát a szerencsétlen vendég.

Hátnaná, hogy a bejárati ajtót is megtalálják.

Azt ott fent az se zavarta, hogy hessegetem.

Nah. Most, hogy így kidühöngtem magam, megyek ablakot sikálni. (Ja, hogy ráérek? Nem, baromira nem érek rá.) Egy hónap / 1 flakon ablaktisztító-folyadék a fogyasztásunk egyébként. Kinek nyújtsam be a számlát?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr505973204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyanya 2013.08.01. 16:45:25

Drága Emmácska tudom nem vigasztal de nem vagy egyedül engem is az örületbe kergetnek a legyek a munkájukkal mintha nem lenne az embernek más dolga!Ez egy örök küzdelem :D

emmamam 2013.08.01. 16:48:26

Nálatok is? Naszép. Aszittem a bolygón egyedül vagyunk ezzel, ennyi légyszart még életemben nem láttam, mint amennyi itt van. Még a majorban sem. :D Nos, akkor: részvétem. :)

NANA^^ 2013.08.01. 18:28:47

Szintén nálunk is xD

pontycomb 2013.08.02. 14:21:29

Luxus...? :O Mitől luxus a hiszti? ..tán, mert szeretnél tiszta környezetben, légymentesen élni? Emma, mi a jószteve van felétek, hogy ennyi nyűves léggyel vagytok körbekerítve? Ez borzalom lehet.. :(

emmamam 2013.08.02. 17:38:18

B., egy komplett marhatelep vagyon a kertszomszédunkban (és a mi helyzetünk a szomszédokéhoz képest még istenes...). Ami nem is lenne baj, ha úgy tartanák azokat a szerencsétleneket, ahogyan kell. Akkor nem lenne ennyire büdös és ennyi légy se lenne, stb. Dehát... Jah. :/

Bíbor 2013.08.03. 09:50:31

Szörnyű lehet így élni! Az ürülék szaga is szörnyű, plusz az egyéb tisztító víz. Azt jó volna tudni, hogy van-e a településeteknek állattartó szabályzata. Vagy azt, hogy mikor a házat építettétek, akkor már voltak-e állatok, vagy utólag kezdtek gazdálkodásba. Szerintem hagyd a hivatalt a fenébe, és más irányból közelítsd meg a dolgot. Keress a legközelebbi megye székhelyen környezetvédő, vagy település védő szervezetet. Ezek szívesen segítenek. Ökológiai intézet, általában, ahol van díjtalan jogsegély szolgálat. A hivatalos levél nyomán a polgm.hivatalban az én ügyemhez is másként álltak. De már mentem volna bíróságra is, ha nem történik változás ügyünkben.

emmamam 2013.08.04. 08:10:06

Bíbor, köszönöm a tanácsaidat! :) Az egész utca, másodfokon is (nem bíróságnál, önkormányzatnál) "nyert" ellenük, az ügy a végrehajtónál van. Több, mint fél éve... %rolleyes% Semmi nem változott, vagyis igen, egyre rosszabb lesz a helyzet. (Kínunkban már röhögtünk tegnap, medencézett a család, és egy döglött legyet szedtem ki a férjem szakállából... Képzelheted. :S) A házak voltak előbb, utána lett ez a telep itt. Egyébként senki nem költözött volna ide... negyvenakárhány építési telket szeretnének itt kialakítani még egyébként, nos, tuti biztos vagyok benne, hogy nem veszi meg őket a kutya se, a ez az állapot marad. Állattartási szabályzat van, de most azon lovagolnak, hogy nem szabad korlátozni az állattartást egy új tv-módosítás szerint. Csakhogy itt nem az állattartással, hanem annak körülményeivel van gond. Ehh, szörnyű, na, úgy, ahogy van az egész. Továbbmentünk az ügyben egyébként, nem hagyjuk magunkat... :) Nálatok mi volt a probléma?

emmamam 2013.08.04. 08:10:41

... már, ha nem értettelek félre az utolsó mondatoddal... vagy azt nekünk szántad? Ha igen: továbbmentünk. :)

Bíbor 2013.08.04. 12:03:48

Mi problémánk: 1/ Építési telket vásároltunk: a helyi lakosok egyik utcába, a más településekről jövők a másikban "választhattak" telket. A mi kertünk végében almáskert volt, amit évente 16 alkalommal permeteztek. De! Megküldték az orvosi rendelőbe mindig, hogy mivel permeteznek, hogy az orvos tudja az ellenszerét, ha hozzáfordulnak kiütéssel, szájsebbel, légzésproblémával, .... El sem hiszem, ha nem mi éljük át. Aztán a Környezetvédelmi felügyelőséghez fordultunk. Az almáskertet 20 évvel korábban telepítették, és a telkeket BIZTONSÁGI VÉDŐSÁV hagyásával (60 m) kellett volna kialakítani. De a kedves önkormányzat pénzt csinált abból is. De, az ember élet, egészség óvása miatt az almafákat kellet kivágni. 2/ Szüleink háza mellé kissé barna családot költöztettek, akiknek az intézetből kijött gyerekei már családosak, mind ott laknak (vagy 30-an vannak), és úgy élnek ahogy! A reggeli sz@ros vödröt, a mosó, mosogató vizet, a csontot, a rossz égőt, a konzervdobozt, mindent-mindent átrepítenek. A gyomrom fordul ki a fűnyírás előtti szedegetéstől. A zsákszámra szedett konzervdobozra azt mondja a jegyző: "nem kell megmutatni, tudom, mert nyárra konzerv ellátást kapnak a gyerekesek". Ezzel részéről el van intézve. Az Ökológiai intézet jogásza segítségével egy olyan beadványt készítettünk, amire végre reagált a hivatal. Addig elutasítottak minket, hogy "örüljünk, hogy a kerítésre teregetnek, mert az etnikumnál a mosás a jólét jele", stb, még lovat adtak alájuk. Mondjuk ezt hivatali levélen látva a jogász majd elájult! Ennek még az elején járunk, mert a fűtőanyagot a mi udvarunkból szerzik be, a közműveket nem fizetik: tehát nem veszik igénybe a szemétszállítást, a szennyvíz elvezetést, stb.

Bíbor 2013.08.08. 08:59:49

Ez a jegyző másként gondolkodik, pedig az eset csak időszakos: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/irtozatos-buz-a-faluban-meg-a-nyaralok-is-menekulnek-510261

cygnus. 2013.08.10. 14:49:30

Fúj, na ettől itthon is kicsapnánk a "luxushisztit." Nálunk olyan szúnyogok vannak a nyári áradás óta, amik, ha megcsípnek, 5 centi átmérőjű és 2 centi magas "nyomot" hagynak maguk után. A páromat pedig imádják.

emmamam 2013.08.13. 07:00:07

Bíbor, olvastalak korábban, csak nem írtam... Hát, a ti helyzetetek még rosszabb, mint a miénk, sokkal rosszabb... :( cygnus. - na, szúnyogok is vannak, kábé hasonló kaliberű hatásfokkal. De szerencsére már kevesebben.
süti beállítások módosítása