Olyan üres nélkülük a ház...

Gyakran van úgy, hogy elmennek mamázni pedig, fõleg Hanna. Õt anyós már fél évesen egész délutánokra elvitte, Ármin nem adja ilyen könnyen magát, anyóséknál csak úgy hajlandó ott maradni, ha nem én viszem. Velem ugyanis jönni szeretne haza, és jön is persze... Pedig imádja apóst, egyfolytában a nyakán lóg, és nem is emleget minket, nem hiányzunk neki, ha már ott van náluk, nélkülem. Rosszalkodik, lehet csibéket, kakasokat nézni, kutyát etetni, udvart söpörni, homokot szórni, biciklit tolni... (Anyuékat azért nem említem most, mert ott minden további nélkül elvannak, egyfolytában anyumat emlegeti a kis lükepék egyébként is; õ, és Feripapa (após) a kedvence. Az apóséknál való kibontakozásban szegény anyósom hátráltatja, úgy vettem észre, csak azt nem tudom megfejteni, miért, és anyós sem tudja... Lehet, túl hangosan beszél, vagy túl vörös a haja, vagy nem tudom.)

Na, mindegy.

Ma délben hívott anyós, hogy elmehetne-e Hanna. Ármin végighallgatta a telefonbeszélgetésünket, közbenkiabált, hogy Én is megyek, én is megyek... Mikor pedig azt mondtam anyósnak, hogy jöjjön Hannáért (biciklivel, ami ugyi egy gyerek szállítására alkalmas csak), Ármin meg marad itthon és majd megvigasztalom, keserves bõgésbe kezdett. (Mármint Ármin.) Így megegyeztünk, hogy autóval jönnek értük. Kb negyed óra telte el a beszélgetés és a megérkezésük között, addig a kölkek kint gubbasztottak az elõszobában és várakoztak... Azt az örömet, mikor Ármin meglátta Feripapát! Anyóst félretolva "Papájoz, papájoz akarok" csatakiáltással ugrott após nyakába, a szandiját se vette fel, el nem engedte volna a papát semmi pénzért. Rám csak egy kóbor pillantást vetett... és már mentek is.

Tiszta hülye vagyok, de nagyon rossz volt a lakásba visszajönni, mindenhol a játékaik, a tízórai maradékai, a félig telt szörpöspohár... Áhh, rossz volt na, szívszorító, elpakolni is, pedig csak ide mentek 2 utcával arrébb és szuperjól érzik magukat...

A lüke szentimentális anya azóta kimosott és kiteregetett 2 adagnyi ruhát, összepakolt (ismételten), kiposzívózott (ismételten) és felmosott (na, azt ma elõször), mostmeg itt ül és dolgoznia kéne, de ezt még leírta ide magának.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr965974080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündi 2009.08.29. 15:29:41

Lesz ez még rosszabb is, amikor Hanna elmegy az első táborába és már ahogy felraktad a vonatra kb. 2 perc múlva hívnád, hogy mi van vele, dehát mégsem.... :-))). Tessék rá lelkileg már most edződni! Bár nekem Ricsi 5 éves korától jár táborba, de én és a férjem is sírva engedjük el még a mamához is (persze Ő nem láthatja!).

Tündi 2009.08.29. 15:32:03

Nálunk anyósom a múltkor rámert szólni Erikre és azóta nem hajlandó vele szóba állni. Max. 1 puszi és kész ennyi!

emma 2009.08.29. 15:43:35

Edzek, edzek... Erik, arany szíve, hát nehogyámmá rászóljanak! :D

Walburga 2009.08.29. 16:35:15

És aztán megnőnek,és egyre fontosabbak a haverok ,meg a társaság.....élvezd ,amig kicsik. Bár azért néha olyan jó ha van kire bízni őket,olyan megnyugtató ,hogy a nagyszülők vigyáznak rájuk.

Emma 2009.08.29. 16:51:20

Igen. Az lenne a legjobb, ha sose nőnének fel, mindig ekkorák maradnának... De ez nem kívánságműsor, meg azt mondják, minden kornak megvan a maga szépsége... :) De tizenévesen már biztos nem szaladnak majd oda hozzám, és nem nyálaznak össze, pusziadásképpen... :D

duzduzka 2009.08.29. 17:34:51

Ó, de ismerős... :D Amikor Verát először vitték el anyósomék... Olyan lett a lakás, mint egy üres barlang. Szabályosan kongott. Ráadásul ő kapásból egy hétre ment. Eredetileg. És lett belőle majdnem három, olyan jól érezte magát ott. :) A legdurvább hat hét volt, ami után természetesen a berögzült furcsa szokások megsemmisítése következett. :D De nem bántam. Olyan pihent lettem, hogy hihetetlen. Végtelenül türelmes, mint egy álom. Két napig... :D

Walburga 2009.08.29. 17:35:18

Ki tudja :),az enyémek még midig pusziszkodósak ,bár a majd 22 éves fiam,csak az arcát tartja oda ,de azt mindig ,ha megy vagy jön:).......na jó nyálazni már nem engem szoktak :D

Emma 2009.08.29. 17:42:46

Nem téged? :D :D Duzduzka, öhöm, ismerős a feltöltődés érzése... :D Vera amúgy Veronika? Olyan szép név!

Tündi 2009.08.29. 20:03:40

Hát igen, a nyolcésfélévesem már most azt mondja apának, hogy ne kísérje be a suliba, mert ciki. Nekem még nem :-). Rácsodálkozok arra is, hogy az elsősöm a hetedikesekkel, nyolcadikosokkal "csázik" és az általuk ismert "kézfogással" - ami ökölösszeütés (szerintem) köszön!! Ez van és ez ellen nem lehet mit tenni. A borzasztó számomra az, hogy mindez a változás egy iskolásév alatt történt :-)

Tündi 2009.08.29. 20:07:18

Duzduzka :-)))) ismerős a türelem határa, pedig alig várja az ember, hogy hazajöjjön és mégis.... A szokásokra szokta azt mondani egy ismerősöm, hogy minden nagyszülő azt engedi meg az unokáinak, amit a saját gyerekeinek soha nem engedett volna meg :-). Az ottlét alatt minden addigi nevelésed semmivé foszlik és kezdhetünk mindent elölről :-)

duzduzka 2009.08.30. 16:31:01

Emma, igen, a nagylányom Veronika Leila. A pici Boglárka Alina. Két kékszemű. :) Tündi, ez így is van. :D Van egy ilyen mondás is: a szülő dolga, hogy nevelje a gyereket, a nagyszülőé pedig az, hogy elrontsa... :D

Walburga 2009.08.31. 20:21:48

Az én anyám nagyon szigorú szülő és nagyon engedékeny nagyszülő volt.Mindig azt mondogatta: a gyerekeimnél az én felelősségem volt a nevelésük,az unokáimnál elég ha szeretem őket.

Walburga 2009.08.31. 20:22:59

Emma de megváltozott a blogod ? :O

Emma 2009.08.31. 22:07:15

Igen... Most ilyen. Szerintem pár hét múlva megint másmilyen lesz; bár nem tudom, sok időm ráment. Anyukád is olyan jót mondott, mint te szoktál... :-) Duzduzka, valami csodaszép neveket választottatok a lánykáknak!
süti beállítások módosítása