Mivel április 24-e környékén búcsú van nálunk, pénztárcakímélõ megoldásként nem nagyon szoktuk propagálni a gyerekek elõtt a paksi május elsejei ismétlést, mert ugye a búcsúban már kihintáznak minden évben minket és a nagyszüleiket a vagyonunkból, és a majálison ezt szívesen megismételnék... Szóval, inkább nem.

Idén viszont igen. Merthogy fellépett a Tûzvirág. Hannáék nélkül ugyan (a legkisebbeket nem szokták fellépésekre vinni), de hát azért ez nekünk érdekes volt (lett volna). Meg gokart, arcfestés, légvár, izé. (És az Ürgemezõn, a térdig érõ porban a "búcsús" része a dolognak, ezt én próbáltam titokban tartani, de reménytelenül.)

Namost. Kezdõdött egy nyavalygós, mérgelõdõs délelõttel a nap, aztán a Tûzvirág fellépésére beértünk ugyan, de Hanna nem nézte végig, mert nem jól láttunk és unta az ácsorgást, és légvárazni sem akart, mert kötéllétrán lehetett volna felmászni és rajta nem volt zokni, szerinte mezítláb nem lehet, és sorban kellett állni az arcfestésnél, és Ármin nem akart gokartozni, pedig tavaly imádta, és nekem meg megfájdult a fejem dolgoznom kellett közben, de ott volt Álmos is...  A program elsõ fele szaladgálással, kóválygással és egymás keresésével zajlott, aztán csak belevetettük magunkat a tömegbe, a porba, a bóvlissátrak és a körhinták közé (Álmost a babakocsival csak húzni lehetett, mert a kerék tengelyig süllyedt a homokban Õ élvezte.). A dodzsem volt a sláger, meg persze a légvár, amiért itt már fizetni kellett, hát miért is ne... (De aaanyaaa, ezen nem kötéllétrán kell felmászniii...) A vattacukorról szerencsére azért sikerült könnyen lebeszélnem a kisasszonyt.

Álmos nem hintázott, viszont szaladgált, szemlélõdött és ropit evett; tetszett neki a banzáj.

Én viszont azt hittem, ott halok meg, és, hogy sohase lesz már vége... Nem tudom, mikor voltam utoljára ennyire fáradt. De most mégis azt mondom, hogy megérte, mert Hanna itt lelkendezik folyamatosan, hogy õneki milyen jó napja volt ma... Ha nekik jó, akkor nekem is az.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr15973248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása