emmamama 2011.04.17. 11:55

Aki a virágot...

A szüleimnek nagy és szép kertje van. Az utcán is odafigyelnek, két kivágott fenyõ tuskójára apukám szép cserepet rögzített, abban is virágok virítottak, anyukám pont tegnap nézte rajtuk az újabb hajtásokat.

Akkor látta õket utoljára, ugyanis reggelre cserepestõl, rögzítésestõl, virágostól eltûnt minden, csak a csupasz tuskók maradtak. Elkeseredetten hívott fel, hogy elpanaszolja. Virágot már nagyon sokszor loptak az elõkertjükbõl (és máséból is a környéken), nade ekkora cserepeket, amik még le is voltak csavarozva... Ilyesmire még nem volt példa.

Próbáltam vigasztalni, de persze nem lehetett, mérges volt tehetetlenségében nagyon, úgy, mint én, mikor Andris sírját rabolják meg (ezt sem lehet múlt idõben írni sajnos )

Nem tudom, milyen emberek () élnek itt, és biztos vagyok benne, hogy ez a magatartás nem csak nálunk általános, és nem csak a sírokra, virágokra érvényes. Tönkretették párszor már a falunévtábla alatti információs táblát, összerondítják a buszmegállót, szemetelnek, a kisgyerekek játszóterét módszeresen rongálják. A lelkiismeretes apukáknak (illetve az önkormányzatnak) volt köszönhetõ, hogy újra-meg újra megszerelték a kis faház lerombolt tetejét, de eltûntek a fajátékok, amelyik megmaradt, arról a pedig a fejek, és a legújabb "hír", hogy a tavaly átadott szép új játszótér csúszdafelülete azért nincs már hetek óta a helyén, mert a kamaszok eltörték.

De mit is várunk tõlük, ha a szüleik se különbek...

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr205973489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmamam 2011.04.17. 18:20:17

Nem nyilatkozom, mert akkor sokan azt mondják, (Te is Szívem) hogy szadista vagyok, de tudjátok! Kutyaharapást szõrével! Más országokban miért lehet komolyabb intézkedéseket hozni, és nálunk miért nem??? Ilyenkor irigylem a vadászokat!!!! :) :) Böczike :)

emmamam 2011.04.17. 18:36:51

A mentalitással van baj, nem az intézkedés hiányával. Sose tudod meg, ki vitte el, hogy akarnád szankcionálni?? Nemhiába írják ki Ausztriában is az üzletek ajtajára, hogy "Magyar ne lopj"... És nemhiába kerültük el messzire a honfitársainkat Spanyolországban ezelõtt 12 éve... Mi szégyelltük magunkat helyettük. Ez van.

emmamam 2011.04.17. 18:37:44

Ja, igen, egyébként értem, mit akarsz mondani... Ha rajtakapod és lelövöd, mehetsz a dutyiba, én meg nevelhetem egyedül a 3 gyerekedet... %mrgreen%

Zoralina 2011.04.17. 19:41:46

Ismerõs a téma...itt nincsenek a házak elõtt virágok,sehol! A játszóteret 1 év alatt tönkretették... "szép"...:/

kékáfonya 2011.04.17. 19:43:37

Aaaaannnnnyira utálom, gyûlölöm az ilyeneket!!! Felháborító, undorító, szégyenteljes!!! És igenis csak nálunk! Pakson évek óta csodaszép játszótér van, sokkal régebb óta mint nálunk és onnan nem hiányzik semmi!!! Ott a körforgó, a buszpályaudvar, a közterületek tele vannak virággal és egy se hiányzik! Ez a falu ilyen elfuserált csak... :( És egyébként én is kezét törném az ilyeneknek.

Freedom fighter 2011.04.17. 21:32:45

Igen, a paksi állapotok engem is mindig meglepnek....amilyen kicsi város, olyan tiszta, szép, és gyerekbarát :)) És apróságnak tûnik, de a mi városunkkal szemben feltûnõ különbség az is, h pl. nem kell az úton 10 percekig ácsorogni, mire vki átenged, hanem rögtön megállnak az autók....

Mata Hari 2011.04.18. 07:03:04

Sajnos ez egy örökös probléma, itt is és mindenhol ebben az - ilyen téren nagyon elcseszett - országban! :( Nekünk is valaki leszedte és ellopta a házunk elõl az összes nárciszt, hogy törne le a keze tõbe! :( A szomszéd utcában most adtak át egy annyira szép,- aranyos kis játszóteret.. kíváncsi leszek meddig vihetik a lurkókat oda a szülei..? Meddig fogják kibírni a kamasz kölykök, hogy ne csesszék szét az egészet..?

emmamam 2011.04.18. 09:12:21

Pakson is voltak gondok, de van egy járõrszolgálat, talán az is segít valamennyire... A fenti spár melletti kisvonatot meg rendszeresen takarítják épp az ilyen törvénytelenek miatt. És ott is folyamatosan lopkodták és tördelték az utcán a virágokat, csak gyõzte az önkormányzat pótolni õket. Szóval: gáz mindenhol van... Freedom fighter, a paksi közlekedési kultúráról meg inkább ne beszéljünk... %mrgreen% Bár örülök a jó tapasztalataidnak, de ez azt jelenti, hogy máshol még annál is carabb a helyzet... :S

abidasha 2011.04.18. 19:09:26

nem értem , miért kell virágot lopni. nem luxus cikk :-/
süti beállítások módosítása