emmamama 2013.07.05. 15:38

Szkópia

Már megint az egészségügy malmai...

A "betegnek" - nevezzük így, bár remélem, minden jó lesz, ha jó lesz a vége - fájdalmas, "tojásnyi mobilis terime" van a hasában. Az ultrahang nem látja mi az (konkrétan: a terület "nem vizsgálható" ), de a sebész szerint ott valami van. Meg köll tehát nézni. Aha. Kolonoszkópiával. (A delikvensnek egy majd' kétméteres csövet dugnak megnemmondom, melyik testtájékába, de nem nehéz kitalálni, és azzal kukucskálják meg belül. Jelen "betegben" igen csak el kell tüntetni azt a csövet, ugyanis a vizsgálandó terület a tojásnyi izével pont a legtávolabb van a csõ bemeneti helyétõl... Ohhborzalom.

De nem elég az embernek a baja. A sebész próbált idõpontot kérni a szkópiára... hiába. Két telefon közül egyet sem vettek fel. Itthon a háziorvos próbálkozott tovább, három napon át... Nos, neki sikerült végül. A vizsgálat 6 hét múlva esedékes. És addig??? Nos, hát... Hm. A háziorvos egyébként megjegyezte, hogyaszondja: "És most még gyorsak is voltak..." (Bele se merek gondolni, milyen, ha lassúak? )

Jah, és a kedves páciens legyen kedves utánanézni az interneten , mit kell tennie a beavatkozás elõtti napokban. Komolyan mondom, nevetnék, ha lenne hozzá kedvem...

Ha esetleg egyszer erre jár egy ugyancsak kolonoszkópiára várakozó egyed, megkönnyítem a dolgát - linkelek egyet a teendõkrõl, és kellemes béltisztítást kívánok neki...

Vastagbéltükrözés - WEBBETEG

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr425973213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása