emmamama 2011.09.01. 11:51

Elkezdõdött

Többnapos - hetes - visszaszámlálás után (minden nap többször elhangzott a "mennyit kell még aludni az iskoláig/óvodáig"- kérdés, és a válaszokat a számok csökkenésével arányosan növekvõ nyafogás követte) ma elkezdõdött az iskola (és az óvoda...)

A tegnapi évnyitó elõtt Hanna még bõgött egy sort, mert 2 órával a nagy esemény elõtt derült ki, hogy el kell mondania az évzáróra megtanult verset.Magam is meglepõdtem, mikor kiderült, hogy tudja, de egyre csak szajkózta, hogy nem akar évnyitóra menni, iskolába se akar menni, és egyáltalán, nem is érti, minek ez az egész szekatúra. Az évnyitó után viszont megnyugodott, jó kedve lett, megnézték az osztálytermet, aranyosak és roppant türelmesek a tanító nénik, ez bejött neki. (És nekem is.)

Mindenkit név szerint szólítottak az emléklapért.

 A vers.

Este még együtt (Ármin is segített ) bepakoltuk a táskákat (hátitáska, rajzzsák, tornazsák, meg egy külön táska ennek-annak ) aztán annyira izgult, hogy aludni sem tudott.

Én sem tudtam, hajnali 3 óta forgolódtam. Ármin többször felébredt, kérte, hogy "Mondjuk meg a hosszú hajú óvónéninek" (aki ráadásul már nem dolgozik az oviban, hanem átment tanítani az iskolába - meg sem mertem Árminnak mondani ) - "hogy legyen nála telefon, és hívjad fel, hogy én nem akarok ott ebédelni..." Meg ilyenek. A "nemakarokóvodábamenni" pedig már slágerszámba megy napok óta.Úgyhogy, hiába a verdás póló, amit az ovihoz vettünk (egyébként is kellett, de a kedvcsinálásképpen õ választhatott - verdásat , az új benticipõ, a vigasz, hogy szünetekben beszélgethet Hannával, õkelme egész reggel rendületlenül sírt. Sírt, amíg Hannát lepakoltuk a suliban és otthagytuk, sírt az oviban, hiába jöttek elé a barátnõk és fogták kézen... Sírt még akkor is, mikor otthagytuk, és pár perc múlva belestem a kerítésen. Aztán, késõbb arra mentem autóval, akkor már nem sírt, csúszdázott. Majd megszokja õ is. Kénytelen lesz.

Hamarosan megyünk értük, kíváncsi leszek, mit mesél Hanna.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr535973397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kékáfonya 2011.09.01. 12:37:09

Barnus csak hétfõn kezdi az ovit, de ha õ sír, én is sírok! Terhetlenül se bírom a zokogó fiamat könny nélkül, de terhesen tuti versenyt tutulok vele. Összes reményem, hogy vidáman fog menni játszani.

emmamam 2011.09.01. 13:24:31

Én is bõgtem, már az autóban. Azt mondta apjuk, ne bõgjek, örüljek, hogy már ilyen nagyok, h iskolába meg oviba mennek. Erre még jobban bõgtem. %mrgreen%

nyanya 2011.09.01. 13:39:34

Ugye ugye mondtam én tegnap:)Letim már 3-os de ma reggel ismét összeszorult a szívem amikor leraktuk a pad mellé az iskola táskát:)
süti beállítások módosítása