emmamama 2011.02.18. 18:30

Abigél ajándéka

Ugyanaz az elkeserítõ téma megint...

Igen, Andris és az õ sírja, és a retkes tolvaj banda.

Nem, most sem fogok mentegetõzni, hogy miért írom le megint ezt, és egyáltalán: miért viszünk bármit is oda. Mindegy. Mi dolgunk, de a világba akarom üvölteni a dühömet, mert megkönnyebbülök. Mást úgysem tehetek.

Elvittek már onnan sok mindent, mióta utoljára panaszkodtam itt, de már nem beszéltem róla. Most viszont muszáj.

Valentin-napra anyósomék egy kis figurát vittek ki Andrisnak. Abigél választott nagy mûgonddal (ahogy anyósom elmesélte) egy szép követ, amire ráragasztotta anyósom a kis figurát és mellé pici virágokat. Abigélen már akkor meghatódtam, mikor anyósom elmesélte, milyen aranyosan kérdezgette, hogy jók lesznek-e a kövek, és vitte anyósomnak újra meg újra a szebbnél szebbeket.

Ma estére eltûnt kövestõl, figurástól az ajándék. A mi kis kerámiaegerünk is, amit F. választott a nagyfiának. Mielõtt kivitte, hazahozta a gyerekeknek megmutatni, le is fényképeztük, hátha eltûnik. Õ tudta elõre...

De igaza van Vianyának. Nem hagyjuk magunkat. Ha az utolsó gyertyáig ellopják a sírról, amit odaviszünk, akkor se hagyjuk magunkat.

Nem tudom, ki a tolvaj. Lehet, hogy egy gyerek. Akkor se tudom megbocsátani, se neki, se a szüleinek, soha, amit tesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr655973530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kékáfonya 2011.02.18. 20:42:16

Ölellek. :(

Vianya 2011.02.18. 22:41:10

Mi tudjuk, hogy Andris megkapta. Örül neki. Tudod mit találtam ki? Szerintem, ahogy a testükre mi vigyázunk idelent, õk pedig valahol máshol vannak, az ajándékoknak is lehet egy "lelke", egy másolata náluk. A tárgyak "teste" eltûnhet, de a lelke, a mi szeretetünkön keresztül náluk marad. Andris megkapta, nem csak a követ és rajta az ajándékot, hanem a szeretetet, a gondoskodást, amivel készült és örült neki. Az egér is ott van. Mivel F elõrelátó volt, így ti is emlékezhettek rá, milyen egere van most Andrisnak. Húúú, ha most olvasna valami Tündi "bevásárlóközpontjában" beszólogató, kapnék a képembe... De ezek a mesék segítenek túlélni. A szemétséget, nemtörõdömséget, amit egy szülõ él meg, ha a gyereke egy sírról visz haza magának ajándékot és nem tanítja meg neki egy életre, hogy ilyet nem tehet. Vagy az aberrált gondolkodást, ha felnõtt volt és elvitte eladni, eltenni, vagy nem is tudom... Mi túléljük, visszük az ajándékot, mert pici gyerekünk megkapja és azok a meglepik már örökké az övék maradnak. Akarom hinni. Mert nekem így jó.

emmamam 2011.02.19. 08:01:49

Vianya... Köszönöm, hogy ezt így elmondtad. Most megkönnyebbültem, mert megfogalmaztad, amit éreztem, hogy tényleg, ez így van. :) Persze, az elkeseredésem ettõl még nem múlik, de mérhetetlenül jól esett. Igen, mert akarom hinni, hogy így van. :) Tõled is, jól esett, Áfi. :)

Thalia 2011.02.19. 09:13:56

Emma...nincs mit mondanom...mélységesen fel vagyok háborodva, egyetértek veled és én sem adnám fel...soha...

P.Kriszti 2011.02.19. 21:39:43

Nagyon sajnálom Emma):

eszemiszom 2011.02.20. 16:58:09

Úgy látom ez már így marad/lesz.. Egy biztos, a ti szívetek, lelketek mélyén nincs senki, de senki tolvaj ármány ember, aki a szeretetet meg tudná lopni!!!

emmamam 2011.02.21. 11:00:05

Ez így van, Barbara... :) (Tegnap kiderült, hogy egy angyalkát is elloptak egy koszorúról, amit anyósom kötött... Attól félek, hogy egyszercsak arra megyünk ki, hogy nem lesz ott semmi... :O :()
süti beállítások módosítása