emmamama 2010.02.23. 17:54

Itthon

Hanna még itthon van, köhög, és második hete nem engedem oviba.
A vasárnap estét azzal töltöttük, hogy megtanítottam a számokra. Eddig is ismerte némelyiket, de mostmár tudja mind, úgyértem, 10-ig felismeri a képüket. Szeretném mostmár az órát is megtanítani neki, ehhez kellettek a számok. Nagyon lelkesen és gyorsan tanult, egy kis foglalkoztatókönyv segítségével, meg az általam rajzoltakból. Az óra már nem ment ilyen könnyen, azt most szüneteltetjük. Ahhoz is van egy kis foglalkoztatókönyv, a Piroska és a farkas történetét meséli el. (Elég röhejes módon, valahogy így: fél 11-kor a farkas bekapta a nagymamát... fél 12-kor Piroskát... negyed egykor távozott a házból... az állatok fél kettõkor akasztották fel a farkast a fára... szóval, ilyesmi. Kissé morbid. Ármin is azt olvastatja velem vasárnap óta, és nem tud napirendre térni afölött, hogy "A fajkas megette a mamát." )
Anyukám azt mondta, Hanna iszonyúan türelmes. Ez igaz is, ha neki tetszõ dolgokat csinál: órákon át (de szó szerint) képes írogatni, rajzolni, építeni, babázni, anyukámnál kisházikót varrogatni. De, ha már a teljesítménykényszer közbejön, nem ilyen egyszerû a helyzet. :) Az óra tanulását én kértem, hogy hagyjuk félbe, nevetgélt már, a körmét rágta, izgett-mozgott; mondtam neki, elfáradt, majd máskor folytatjuk, sokat tanultunk... De jött hozzám a konyhába a kis órácskával, mert 9-re szerette volna állítani a mutatókat; nem ment neki, de addig nem nyugodott, míg azt nem mondtam rá, hogy jó, mostmár kilenc órát mutat. Addigra viszonyt vért izzadt és tiszta piros volt az arca... Általában egyébként, ha nem megy valami neki, hisztizik: csapkod és toporzékol.
Nem is tudom, kitõl örökölhette...
Ármin ugyanezen nap estéjén hat órakor elaludt az apja ölében, és felébreszthetetlen állapotban szundikált a fotelben fél nyolcig.

Ma délelõtt pedig tavasz volt nálunk, bentrõl csodálták a kölkek a felhõket, aztán 10 után kiengedtem õket. (A szaladgálást az a tett követte, hogy leszedték a homokozó tetejét és dobálták ki a jégdarabokat és a jégbefagyott játékokat. Csak nyakig lettek sárosak. ) Amúgymeg: nyílik a barkánk.

Képriportunk alább:

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr545973903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csüntike 2010.02.23. 18:15:39

istenem de helyesek ármin nagyon helyesen szundit és hanna meg iszonyú okos

Emma 2010.02.23. 18:16:12

Köszi! Olyan iszonyúan azért nem... :D

Csüntike 2010.02.23. 18:17:03

hihi %lol% dehogynem nagyon okos...és van benne akarás....addig nem nyugszik mig tökéletes nem lesz amit csinál...igazi nő

dorka. 2010.02.23. 18:32:28

Hanna bal kezes! Ez már csak jó! ;-) Nyugodj meg, szerintem Ő vizuális típus, tehát játszva tanul, feltételezésemet alátámasztja az, hogy kényszerhelyzetben nem teljesít olyan magabiztosan. Ez persze nem probléma, a Waldorf-oktatás rendszerint jobb eredményeket ér el a gyermekeknél, mint az általános. Én már csak tudom, erről tanulok magamnak. :-)

Bluu 2010.02.23. 18:48:20

nagyon aranyosak^^

Emma 2010.02.23. 19:34:59

Dorka, hogy miket nem tudsz! :O :D Sajnos, mifelénk Waldorf iskola csak a megyeszékhelyen van, ami 25 km innen... Remélem, itt a helyi suliban is boldogul majd. Nagyon szépen rajzol egyébként, annak ellenére, hogy bal kezes, de képzeld, nehezen tud pl rollerezni... :D És fordítva ír mindent, tükörírással. Én ezt a balkezességének tulajdonítom...

Emma 2010.02.23. 21:40:26

köszi, Bluu :)

manókaa 2010.02.23. 21:49:53

Aranyosak mint mindig:) amúgy én nagyon nehezen tanultam meg az órát, mamám tanította meg, tesóm nagyon egyszerűen ő fiú, a hugom, vagyis nem vérszerint pedig 9 éves és csak a digitális órát tudja:D

dorka. 2010.02.23. 21:56:37

A rajztehetség a jobb agyféltekéjének erősebb aktivitásából adódik. A legtöbb zseni és művész bal kezes. :-) Nem ijesztgetlek, a tükörírás lehet egy rossz szokás, rejtett balkezesség (tehát jobbal is tud írni) vagy akár diszgráfia is. Azt így nem tudom kideríteni, hogy rejtett balkezes-e. Te viszont igen! Ha mondod, hogy fogjon meg valamit, ha ballal nyúl, akkor csak azt használja, ha aprót hezitál, akkor valószínű, hogy jobbal is tudna írni. Ez persze csak elmélet, oktatás-pszichológia. :-)

Dont cry - Lajos 2010.02.24. 09:40:21

Tündériek mint mindig! Nem baj ha balkezes. Az nem betegség. Hagyni kell. Majd be áll nála az írás is. Egyszerűen a bal és jobb agyfélteke funkciói a balkezeseknél felcserélődtek. Neked magyarázzuk Emma Drága? Bocs...

Emma 2010.02.24. 09:44:26

Nincs bajom a balkezességével, és eszünk ágában sincs átszoktatni... :D Csak az iskolai kudarcoktól féltem, ami emiatt eleinte esetlegesen vár rá. De majd meglátjuk. :) Dorka, köszi a hasznos infókat! :D Nem rejtett balkezes; mindent azzal csinál.

dorka. 2010.02.24. 19:49:38

Az nem probléma, igen! Engem erőszakkal átszoktattak jobbra, azóta is vannak beilleszkedési-problémáim, bár a 90%-át a pszichológusom megoldott. Tudok bal kézzel is, jobb kézzel is írni, bár ballal kicsit reszketegen. Minden mást ballal csinálok.
süti beállítások módosítása