Fegyverrel raboltak ki egy vegyesboltot 2010. május 14. 12:00 , Legutóbb frissítve: 2010. május 14. 12:09 TEOL

Fegyvernek látszó tárggyal raboltak ki egy boltot péntek délelõtt. A rablót már el is fogták - tudtuk meg a rendõrségtõl. Egy símaszkot viselõ alak lépett be délelõtt, fél tizenegy körül egy vegyesboltba. Kezében fegyvernek látszó tárgyat tartott és a bevételt követelte – mondta el a TEOL.hu-nak Farkas Kinga a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: a bolt alkalmazottja átadta a kasszában található készpénzt a fegyveresnek, aki elmenekült. A maszkos támadót azonban lakossági segítséggel idõközben elfogták. A férfit a rendõrök elõállították a Paksi Rendõrkapitányságra. Az ügyben a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Osztálya jár el. A rendõrség az eset friss mivolta miatt egyelõre több információt nem közölt a történtekrõl. Részletek késõbb a TEOL.hu hírportálon.

A hír a mi békés kis falunk egyik vegyesboltjában történtekrõl szól. A mi kedvenc "Krisztiboltunk"-ról. Épp tegnap írtam le a helyi újságba szánt cikkben, hogy D. a béke szigete... Hát tessék.

Ezek a száraz tények fent, az ilyenkor szinte törvényszerûen szárnyra kapó híresztelések pedig:

- A rabló reggel óta a környéken mászkált, a virágboltos szerint az õ üzletére pályázott, de ott sokan voltak, biztos azért ment inkább a közeli vegyesboltba...

- A pénztáros lány annyira megijedt a rablótól, hogy teljesen leblokkolt és az üzletvezetõ szólt rá, hogy adja már át a pénzt, mert lelövik...

- Épp vásárolt Hanna ovistársának az anyukája (a kislány is vele volt), õk bemenekültek a raktárba

- A rabló a pénzzel meglépett és egy egyébként maratonifutó és Ironmen :D helyi srác futott utána és kapta el többszáz méterre a tetthelytõl.

Borzasztó - ha ez mind igaz, és miért ne lenne az... Belegondoltam: mi is ott szoktunk vásárolni. Nekem vajon lett volna elég lélekjelenlétem elbújni elõle a gyerekeimmel? És mi van, ha az a tárgy tényleg fegyver és használja is ez az állat?

Úrisstenúrissten.

UPDATE :

A mai újság szerint nem csak a maratonista, hanem még két férfiú szaladt a rabló után, aki 24 éves, paksi, és az autója mûszakiztatására kellett neki a pénz. A fegyvernek látszó tárgy egy öngyújtó volt, és ezesetben tökmindegy, hogy nem sülhetett volna el: azonos elbírálás alá esik azzal az esettel, mintha valódi fegyverrel fenyegetõztek volna (ha alkalmas a megtévesztésre, márpedig alkalmas volt).

A mi autónk 90 ezres szervíze is közeleg. Mondom majd F-nek, hogy raboljon ki egy benzinkutat, basszus...

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr305973807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbara 2010.05.14. 20:08:04

Jó ég! :O Szegény boltos csaj jobban van azóta? A rémülettõl, akár egy infit is kaphatott volna szerencsétlen! Hallod én már nem csodálkozom semmin! :( Szerintem biztos, hogy azon lettél volna te is, hogy elbújhassatok..

Thalia 2010.05.14. 20:08:13

ez tényleg döbbenetes, sajnálom...

Emma 2010.05.14. 20:09:32

Nem tudom... remélem, jobban. :)

Norton 2010.05.14. 20:13:40

Á, már csak nem használta volna. Mert így mondjuk max 3 évet fegyveres rablásért, viszont gyilkossági kísérletért, vagy gyilkosságért súlyos éveket ülhet le. Komolyan maratonifutó a rabló?:D Az lett volna érdekes, ha meg is tud lépni. Tegnap hasonló hír volt a tévében, annyi különbséggel, hogy a boltban volt egy rögbijátékos. A sportoló úgy hozzávágott egy széket, hogy õ maga is megsérült.:) A rablónál "csak" egy játékpisztoly volt.

Emma 2010.05.14. 20:41:05

szerintem ezek ebbe nem gondolnak bele... vagy a fene tudja. :) Volt már rá precedens, jó, mondjuk az bankfiók volt... (Mór. ;-) :() Jaja, maratonifutó. :D Ha õ nincs, szerintem meglépett volna... De nem semmi a srác. :D Én biztos nem futottam volna utána... :)

Emma 2010.05.14. 20:41:26

jaj, de nem a ralkó volt maratonifutó, hanem, aki elkapta, te! :D

Norton 2010.05.14. 20:43:52

Mór más volt. Ott semmitõl sem riadtak vissza, és komolyabb fegyverzettel is mentek. Ráadásul nem szólítottak fel senkit, egyszerûen lelõttek mindenkit.:S Ja, hogy a srác volt maratonifutó.:D Jóféle. De a leghülyébb ilyen sztori az, amikor talán tavalyelõtt volt, hogy a rabló elszabadult az egyik kis ház udvarára. A lakók az ablakban nézelõdtek, hogy mennyi rendõr van ott, és marhára nem aggódtak, pedig állítólag a fickónál fegyver is volt.:D

Emma 2010.05.14. 20:45:35

Igazad van Mórral kapcsolatban... csak ilyenkor, mikor ennyire testközelben van a probléma :), az embernek elkezd kattogni az agya. :) Na, ez jó sztori... %lol% elkezdtelek ám olvasni, csak még nem értem a végedre... Grat a törikisérettségidhez! :D

szederke 2010.05.14. 21:02:57

nálunk a szomszéd falu postáját akarták tavaly ezzel a módszerrel...de a postamester hölgy nagyon észnél volt és beriasztott a zsarukhoz....a fickó megrémült és menekülés közben belefutott az útzárba:)

P.Kriszti 2010.05.14. 21:44:36

Annyira gáz ez az egész!!!Valamelyik nap mi is ott vásároltunk Zétikémmel!!!De ezentúl sokkolóval,és vállról inditható rakétával megyünk a boltba(: A Csajokat sajnálom a legjobban!!! ja és Ironman nem egyedül teperte ám le...anyuék a patikából élõben nézték az egészet,virágboltos férj,és egy beszállító is kellett a teperéshez!!!

Tommy 2010.05.14. 22:00:42

Hmm... Mindenki elmondott mindent.. (talán) Attól függetlenül.. Utálom a kifejezést hogy "fegyvernek látszó tárgy"..:/

lancelotbeka 2010.05.15. 07:08:14

nem, tudom,miért nem a virágboltot választotta,hiszen virágot lopni nem bûn...:)

Emma 2010.05.15. 08:30:52

Kriszti, azóta már olvastam az újságban... :) Anyudék basszus... Nem lehetett semmi, gondolom,m azt se tudták szegények mi van, biztos megijedtek õk is... Jaja, vállról indíthatóval... Borzasztó helyzet.

duzduzka 2010.05.16. 21:48:19

Te jó ég... :O :O :O %confused%
süti beállítások módosítása