emmamama 2013.09.10. 17:01

Kettes

Hanna azzal jött haza a suliból, hogy kettest kapott környezetbõl. Valami röpdolgozat-féle, ahogy néztem, kisjegy, ötbõl lesz a nagy. Mondom neki: mégis mééér a kettes? Hát, mert nem tanult. Elfelejtette megtanulni az anyagot, azt mondja...

Elfelejtette...

Nem is értem, mit csinált a napköziben egész délután. Biztos malmozott.

(Mondták a tanító nénik szülõin, hogy nehéz lesz a környezet, definíciókat és egyebeket kell elsajátítani és nem elég, ha megjegyzi amit az órán hall... De, hogy "elfelejt" valaki tanulni, a napköziben, 19 másik gyerek mellett, ez nekem nonszensz. Most vagy ennyire bamba, vagy ennyire fáradt az én drága lányom. Vagy ennyire szokatlan neki az új rendszer. )

Úgyhogy most nekiáll, megtanulja, én meg kikérdezem. Délután 5-kor, 8 óra iskolai foglalkozás után.

6 komment

Címkék: suli Hanna

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr885973195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilmácska 2013.09.10. 19:39:40

Környezetből én is kettest kapnék. A mai napig nem tudom, hol a tökben bányásznak bauxitot. %mrgreen%

emmamam 2013.09.11. 05:52:30

:DDD Itt a kölcsönhatásokról, meg az energia fogalmáról volt szó... Bakker, mi lesz később???

Ildi a szomszédból 2013.09.12. 09:40:19

Szomorú, hogy napközi és napközi között ekkora különbségek vannak :( Dani napközis tanítónénije aranyat ér, mindent megtanulnak a napköziben, egy-két vers volt tavaly, amit itthon kellett tanulni. Én ezért is ragaszkodom a napközihez, tényleg fantasztikus tanítónénije van. Soha nem panaszkodik, csinálja a munkáját, imádja a gyerekeket, épp tegnap dicsérte őket, hogy milyen szuper társaság, nagyon jó velük együtt dolgozni és szinte már szavak nélkül is megértik egymást a gyerekekkel. A másik osztály az évfolyamon viszont már nem ilyen szerencsés, ott közel sem ilyen jó a napközi. És szerintem ez nem csak gyerekfüggő, én nem akarok senkit szidni, de ha némelyik tanár feleannyit foglalkozna a munkájával (hivatásával?), mint amennyit panaszkodik, akkor neki is és a gyerekeknek is könnyebb lenne. Én nem jajgatást szoktam hallani a suliban, bármilyen felmerülő problémára, kérdésre mindig az a válasz, hogy nem probléma, megoldjuk valahogy! És tényleg megoldják! Lehet, hogy mi nagyon mázlisták vagyunk a tanítónénikkel? :)

emmamam 2013.09.12. 10:29:19

Hát, Ildi, ezek szerint nagyon félreérthetően fogalmazok... %confused% Tünemény ebben a suliban mindenki, aki Hannával eddig kapcsolatba került, az igazgatónőtől a tanító nénikig (nem olvassák a blogomat ;-) :D). Hanna 2 tanító nénijének mindene a szakma, a gyerekek. Tavaly nekünk se kellett itthon tanulni (persze, azért néha gyakoroltunk), csak most, mióta ez az új frászkarika van, és mindenkit betábláztak, maradt itthonra a környezetnek ez a része, de ez sem a tanítónéniken múlt, hanem feltételezésem szerint Hannán. Még szülőin elmondták, h lehet, h marad otthonra gyakorolni való (pl. szorzótábla), de nem kell otthon tanulniuk, mert akárhogy is, de beszorítják az iskolai keretek közé. Túlterheltek ők is, és a gyerekek is, bár Hannán egyelőre ez még nem látszik. Majd megszokja, hogy innentől kezdve nem csak a verset kell megtanulni, hanem definíciókat is, valószínűleg elbambult, vagy nemtom, mit csinált, mikor a suliban ez volt a feladat. Itt sem panaszkodik egy tanítónéni se, egy zokszó se hagyta el a szájukat, és megoldják a problémákat, csak, ami felülről jön (kevés szünet, kötelező órák, blablabla), az ellen nem tudnak semmit tenni. De igyekeznek ebből is kihozni a legjobbat. Panaszkodni én szoktam. ;-) :D

Ildi a szomszédból 2013.09.12. 11:24:34

Nem fogalmazol félreérthetően!!!! Csak múltkor is amiket írtál (pl. könyves zacskó), meg most ez is, meg amiket még másoktól is hallok, csak úgy összeadódtak a dolgok. Örülök, ha Hannának is szuper a suli, a tanítók! :) De tényleg annyira beletáplálták most az emberekbe, hogy milyen botrány az oktatási rendszer, hogy mindenkitől csak a panaszt hallom, még anyósomtól is, aki aztán abszolút nincs benne :D Alig van ember aki legalább a gyerekét dicsérné, ha már az iskolát szidja (ne érts félre, nem rád vonatkozik!!!! ) Tényleg mindenhonnan csak a rossz vélemények, anélkül, hogy végiggondolnák a változásokat. Mindenféle pártszimpatizálás nélkül, nekem vannak dolgok, amik igenis tetszenek az bevezetett változások között, és ha kicsit más szemszögből néznénk a dolgokat, akkor sokan rájönnének, hogy nem minden ellenünk, a gyerekeink ellen van. Ez a kötelező napközi pl. nem olyan hülyeség, ha jobban végiggondoljuk :) Én úgy látom, ez inkább egy olyan lehetőség, amivel a szülő végre tud élni, eddig a felsős gyerekének nem volt biztosítva a délutáni felügyelet, és ha mondjuk egy problémásabb gyereke van, vagy egyszerűen csak félti otthon egyedül a mai világban, akkor az iskola nem találhat kibúvót, kötelesek biztosítani a felügyeletét. Mert ha ugye semmi probléma nincs a gyerek tanulmányi eredményével és a szülő kéri, hogy a délelőtti tanítási órák után a gyerekét engedjék haza, akkor el fogják engedni (ezt itt nálunk az igazgatónő mondta). De biztosan lesznek olyan szülők, akiknek ez nagy könnyebbséget jelent majd. És még sorolhatnék dolgokat, de itt nem akarok, nehogy valaki félreértse amit írok :) De szívesen "vitázok" erről a kérdésről, ha van benne partner :)

emmamam 2013.09.12. 12:05:16

persze, van jó oldala is, főleg, amit írsz is, a délutáni felügyelet. nekem szerint eddig ez az egy, amit pozitívan látok benne... :D de hátha időközben előjön a többi is. ;-) :) a lényeg számomra egyelőre az, hogy Hanna nem panaszkodik, nem nyekereg, hogy nem játszhatnak eleget, nem mondja, hogy elfáradt, egyelőre élvezi a sulit, fontos, hogy maradjon is így. aztán majd meglátjuk. :)
süti beállítások módosítása