Lassan átalakulok rinyabloggá, dehét ez van...

Három éve vettünk egy 25 m-es fényfüzért, hogy a ház tartóoszlopára feltekerve egészen a tetõig fusson... F. légtornászokat meghazudtolva, az öcsém segítségével szerelte fel a tetõre, míg én a körmöm rágtam tövig, várva, mikor zuhan le az emeletnyi magasságból... A gyerekek évrõl-évre alig várták az adventi idõszakot, amikor a fény délután négytõl késõ estig villódzott, a homlokzat körvonalainak megfelelõen.

Ma este sétálva jöttünk haza anyósoméktól, messzire világított a fény, nevettük is a gyerekekkel, mondván: "Na, ott laknak a B.-ék..."

Aztán késõbb sötét lett. Széttépték a fénycsövet. Persze, nem tudjuk, ki, és miért. Hm. Kár, hogy nem látta Álmos hatalmas kék szemét, amint ámulva csodálja a csillogást, kár, hogy nem látta a nagyokat, ahogy körbeugrálják esténként a tartóoszlopot. Akkor biztos nem bánt volna el ilyen brutális módon a karácsonyi csodával.

Vagy igen?

Hanna 7 éves, Ármin 4,5. Nem elõször kaptak ízelítõt az emberi gonoszságból és otrombaságból. Azt hittem, ráérnek még  megtudni, milyen a világ, de bizonyos emberek máshogy döntöttek. Ez egy olyan világ, ahol temetõkbõl halott gyerekek "játékait" lopkodják, ez egy olyan világ, ahol szórakozásból, bosszúból , agyament hülyeségbõl 3 gyerek örömét teszik tönkre azzal, hogy karácsonyi fénycsöveket tépkednek szét. Jah, csekély 230 V keringett a vezetékben, ami a széttépése után ott lógott, másfél méteres magasságban, ebben a párás idõben... Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha valamelyik családtagunk hozzáér...

Nos, cseppet sem kedves rongáló: legyen pont olyan karácsonyod, amilyent kívánok neked...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmamama.blog.hu/api/trackback/id/tr355973338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mata Hari 2011.12.03. 23:58:22

Sztem tényleg azt kéne tenni, amit Böczinél olvastam a frászon.. Piszkosul meg kéne kalapálni az ilyen elvetemültet! Hú, a gyerekekért én is ugrok mint egy anyatigris! Jólsefemet sem kell félteni! ..hogy törne le a keze! De ha megkérdeznék, hogy mégis miért szaggatta le..? Nem hiszem, hogy értelmes válasz leesne.. :(

kata... 2011.12.04. 00:00:25

:( sajnos vannak idióta emberek....felnőtt lehetett,vagy gyerek??bár szinte egykutya:(:(

Thalia 2011.12.04. 06:42:42

nagyon sajnálom, én is a facen is olvastam már, és nem tudok mit írni, egyszerűen erre nem lehet...nagyon sajnálom...

érdeklõdõ 2011.12.04. 12:10:51

Na, ez tényleg szörnyű. Sok amerikai filmben látni, ahogy mindenki teleaggatja a házát ilyenkor fényekkel. Ez mindig is nagyon tetszett. Bp-en néhány fán is fények vannak, stb. Fantasztikus hangulata van. Szerintem vagy egy unatkozó kamasz csinálta, vagy az egyik szomszéd, akit idegesített. (Én se merem megmondani a szomszédnak, hogy zavar, h a házam előtt eldobálja a csikkeit.)

emmamam 2011.12.04. 12:17:49

Á, érdeklődő, mi nagyon jó viszonyban vagyunk az összes szomszédunkkal. Nagyon meglepődnék, ha valaki a környékről tette volna. Úgy tűnik egyébként, így világosban jobban megvizsgálva a "helyszínt", hogy lopni akart az illető. A férjem egyébként megcsinálta. Remélem, a legközelebbi tépdesni vágyó idiótát agyon is csapja az áram... Szerintem szólj nyugodtan a szomszédnak. Mi is szoktunk... ;-) (Nem a csikkek miatt, hanem, mert pl az egyikükhöz járók rendszeresen a mi kapubejárónkba állanak...%twisted%)

.Tommy 2011.12.05. 13:11:53

:/ túl sok lenne...

Dóra Szófia 2011.12.05. 14:24:33

Sajnálom, szomorú az ilyen. Nálunk is lopnak temetőkből is. Hugom 6 évesen halt meg, sok 'játék', kerámia, figurák lettek kivéve, de sorra ellopták őket... már csak a kamera maradt megoldásként. Hiába veszi fel a kamera, még azt is letagadják! Vannak Szánalmas emberek...

emmamam 2011.12.05. 20:28:41

Dóra... :( :( Mi lenne sok, Tommy? A büntetés? Bocs, de nem tudom, sőt, jelen esetben nem is akarom fékezni az indulataimat. %rolleyes%

.Tommy 2011.12.07. 08:50:24

Nem a büntetés, amit mondanék... megami...:)

emmamam 2011.12.07. 08:51:18

ja... :)

fönícia 2011.12.11. 10:50:26

%eek% %sad% %evil% még jó hogy nem lett nagyobb baj...
süti beállítások módosítása